Konsten att klä sig som en stjärna

När stjärnor som vår kära Buddy Holly och senare stora band som Beatles var som störst var det inte många som tänkte på att ha en stylist. Vilken image bandet skulle ha bestämde man själv. Men generellt låg stjärnornas stilar betydligt närmare sin publik, än vad som är fallet med dagens Lady Gaga. Idag är konkurrensen så pass stor om man vill slå igenom i branschen, att man utöver sin talang kan behöva chockera eller sticka ut med sin stil och sina kläder för att ha en chans att slå igenom.

Allt fler vimmelbilder av kändisar

Samtidigt som det är sällan man ser en kopia, rent stilmässigt, av Lady Gaga när man är ute på stan för att handla kläder inspireras många av kändisar och musiker som aldrig förr. Vi köper gärna de Replay jeans eller de klänningar som påminner om det son vi sett i tidningen. I de flesta veckomagasin kan vi se stilbilder av kändisar tillsammans med informationen om vart man kan handla liknande kläder. På nätet kan man rösta på bilder från röda mattan, på vilken artist som har haft den snyggaste blåsan på sig eller vem som har burit upp sin smoking bäst.

Lär dig mer vad som passar

Idag har de flesta kända personer egna stylister som hjälper dem att välja kläder, framförallt inför stora fester, galor och premiärer så man vet att man kommer att bli fotograferad. Genom att inspireras av kända artister blir man själv en del av en längre kedja, vilket inte är något fel, utan snarare kan få en att utveckla sin egen stil och lära sig mer kring vad man passar i. Ofta har vi nämligen en förmåga att inspireras av någon som påminner om oss själva.