Kändisarna positiva till droglegalisering

För några år sedan var det inte okej för kändisar att röka cigaretter, men tiderna har ändrats och nu är det många kändisar som är öppna med att de till och med tar droger. När några delstater i USA legaliserade marijuana, var det många kändisar som gick ut med att de var positivt inställda till detta.

4028495-cannabis-plants

Länge var det tabu för kändisar att röka och tidningarna hängde ofta ut kändisar som rökte och tyckte att de stod för ett dåligt leverne. Men acceptansen för dessa droger har verkligen blivit högre och nu skulle knappast någon kändis hymla med att hen rökte en cigarett eller två om dagen. Dagens kändisar är till och med öppna med att de tar tyngre droger än cigaretter och till och med är det så att många skyltar med att de röker marijuana.

Kändisarna hyllade legaliseringen

När amerikanerna röstade igenom legalisering av marijuana i Washington och Colorado var det exempelvis många kändisar som jublade. Den kanadensiske skådespelaren Seth Rogen, som setts i en rad storfilmer de senaste åren, skrev exempelvis på Twitter att han nu ville flytta till Colorado eftersom marijuanan blivit legaliserad där. Även sångerskan Rihanna var snabbt med att kommentera händelsen och tyckte att de andra delstaterna borde göra som Colorado och Washington och legalisera drogen. Rapparen Snoop Dogg gjorde detsamma som Rihanna och gratulerade invånarna i Colorado, skriver Metro.

Mer acceptans för droger

Att så många kändisar öppet gått ut på sociala medier och tyckt att legaliseringen av cannabis är något bra, visar på ett mer öppet sinne hos både kändisar och samhället. Möjligen kan det ha att göra med att marijuana är så pass accepterat i USA eller så kanske det beror på att kändisar inte längre behöver vara så helylle och en förebild för unga, som de behövde vara för ett antal år sedan.